top of page

"REVISTA NAUTILUS", nr. 91 / august 2015

LIVIU SURUGIU - "Renaşterea"

Un copil extrem de talentat la pictură suferă un accident în urma căruia nu-şi mai poate urma pasiunea. Rămas la periferia unei lumi care i s-a închis înainte de vreme, el descoperă o taină perpetuată de-a lungul Renaşterii.

O idee foarte interesantă, aşa cum deja ne-a obişnuit autorul. Fiind mare amator de descrieri şi explicaţii, n-am apreciat în mod deosebit stilul telegrafic în care a fost tratat un subiect aşa de generos (care, după părerea mea, putea duce la ceva de calibrul romanului Atavic).

MIHAI PERŞINARU - "Lecţie de viaţă"

Aflat în plină criză conjugală, un bărbat se confruntă cu legendele stranii ale regiunii în care trăieşte.

Am urmărit destul de greu firul narativ.

VLAD DUMITRU - "Secretul fotografiei"

Rămas orfan, un copil descoperă într-o carte fotografia unei fete, a cărei fizionomie se schimbă în acelaşi timp cu maturizarea lui.

Un text din categoria realismului magic, care spune o poveste frumoasă fără a oferi explicaţii.

MILOŞ DUMBRACI - "Luizienii (partea a doua)"

Intrigile continuă la curtea Regelui Soare, cu comploturi, trădări şi răsturnări de situaţie, într-o acţiune care pare o reflectare clockpunk a aventurilor muşchetarilor lui Dumas. Complexitatea firului narativ şi atenţia în oferirea de detalii relevante mă fac să citesc cu plăcere acest text serializat. În unele locuri, m-a dus cu gândul la Heroes of Might and Magic, în care fiecare jucător are propriul tip de castel, cu anumite caracteristici şi creaturi specifice.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Johan Cage. All rights reserved.

bottom of page