top of page

"GAZETA SF", nr. 53/august 2015

MILOS DUMBRACI - "Dincolo, bezna"

În timp ce se ocupă de dosarele unor persoane dispărute, Ivan Nikolaevici are parte de experienţe stranii. Uneori pare că trăieşte într-o lume paralelă, alteori coşmarurile acesteia pătrund în lumea noastră. Pe măsură ce investigaţiile merg mai departe, lucrurile se leagă tot mai mult într-o plasă din care protagonistului îi este dificil să iasă.

Pentru un autor care ştie să creeze atmosferă, încercarea de a vira spre horror nu poate aduce decât un câştig calitativ. Chiar dacă asta mă îndepărtează pe mine, consider că alegerea făcută este un câştig pentru proza sa.

FLORIN GIURCĂ - "Pteranodon"

O povestire despre călătoria în timp cu care nu am fost pe aceeaşi lungime de undă.

IONUŢ GHIONEA - "Stăpânul" Provenit dintr-o familie nevoiaşă şi numeroasă, Ion este vândut unui străin pentru a-şi face un rost în lume. Ucenicia alături de părintele adoptiv se dovedeşte, până la urmă, o viaţă mai bună decât cea care l-ar fi aşteptat în satul său.

Genul de poveste spusă pe prispa casei, cursivă, care mi-a plăcut.

DANIEL BARBU - "Raza de întuneric (prima parte)" Victor Măerean este un om prins în mijlocul unor afaceri necurate, care implică tranzacţii comerciale, contrabandă şi crime. După ce fuge din Marea Britanie în Tunisia, devine ţinta unui atentat care-l pune în stare de alertă.

Textul îmi aminteşte întrucâtva de colecţia "Clubul temerarilor". Are acel aer. Din punct de vedere stilistic, m-a deranjat tranziţia continuă şi destul de nebuloasă între acţiuni, care a făcut dificilă (pentru mine) urmărirea firului narativ.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Nu există încă nicio etichetă.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

© 2023 by Johan Cage. All rights reserved.

bottom of page